Dijous 02 de maig de 2024
|
13:21 H
Cultura Activa presenta les novetats andorranes d'aquest Sant Jordi a la Biblioteca d'Escaldes

Escaldes-Engordany.- Disset escriptors. Disset padrins. I un compte enrere de cinc minuts. La Biblioteca d'Escaldes ha acollit aquest dijous a la tarda l'acte 'Què llegim aquest Sant Jordi?'. Una trobada organitzada conjuntament per Cultura Activa i la mateixa biblioteca escaldenca que ha reunit diversos escriptors, editors i agents del món cultural del país amb l'objectiu de presentar totes les publicacions andorranes en català d'enguany i fomentar el talent km0 de cara al Dia Internacional del Llibre. 

L'acte, -en el qual hi han acudit autoritats com la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell-  ha comptat amb la participació dels escriptors Gabriel Fernández, Ludmilla Lacueva, Pol Bartolomé, Melània Vinyals, Quim Valera, Maria Cucurull, Robert Pastor, Manel Gibert, Joan Aixàs, Roser Porta, Montserrat Guiu, Aleix Mañosas, Lara de Miguell i Albert Ginestà, ha seguit un format àgil i distès en el qual cada escriptor ha estat acompanyat d'un 'padrí' que disposava de cinc minuts per convèncer el públic de la importància de llegir el llibre que apadrinava.

Cultura Activa és una nova associació que va néixer el passat mes de gener amb una base de 150 socis i sòcies, i que persegueix com a objectiu principal el fet de promoure la llengua i la cultura catalana al país, a més de fomentar la presència del català a les xarxes. A través de diverses accions i iniciatives, com la realització d'un diagnòstic de la situació actual del català al país i la proposició de solucions amb la col·laboració d'experts, Cultura Activa pretén abordar els reptes que afecten actualment la llengua i la cultura a Andorra.


18.04.2024, 21.02 h
Cultura
Escaldes-Engordany
M. R.

Foto: M. R.

La presidenta de Cultura Activa, Maria Cucurull, presentant l'acte 'Què llegim aquest Sant Jordi?'.

Foto: M. R.

L'editor, Jan Arimany, i la llibretera, Haydée Vila, durant l'acte 'Què llegim aquest Sant Jordi?'.

Foto: M. R.

L'escriptor, Oliver Vergés, i el politòleg, Yvan Lara, durant l'acte 'Què llegim aquest Sant Jordi?'.

Foto: M. R.

L'escriptora, Melània Vinyals, durant l'acte 'Què llegim aquest Sant Jordi?'.

Foto: M. R.

El públic durant l'acte 'Què llegim aquest Sant Jordi?'.