Dimecres 01 de maig de 2024
|
10:46 H
El Govern defensa que la participació als pisos de Sant Julià de Lòria hauria de ser "equilibrada" amb el comú

Andorra la Vella.- El Govern ha reiterat la seva voluntat de col·laborar amb el comú de Sant Julià de Lòria per poder impulsar el projecte de pisos tutelats sobre els quals es va pronunciar la cònsol menor, Sofia Cortesao, aquest dimarts. En aquest sentit, i tal com ja va fer el cap de Govern, Xavier Espot, en seu parlamentària la setmana passada a preguntes de la consellera de Concòrdia Maria Àngels Aché, l'executiu ha mostrat la predisposició a "participar" per poder tirar endavant aquesta proposta, si bé ha manifestat que encara no pot determinar en quin percentatge ho farà. El que sí que ha avançat Casal és que aquesta aportació hauria de ser "equilibrada" entre el comú i el Govern.

Així, i qüestionat sobre quin podria ser el percentatge que assumiria l'executiu, Casal ha respost que no s'ha acordat encara, ja que es tracta d'un projecte que encara s'ha d'acabar de definir i ha recordat, també, que està obert a finançament privat. Quant al fet que la cònsol menor assenyalés que el comú buscarà "finançament allà on sigui necessari" en cas de no tenir els diners suficients per plasmar el projecte Casal ha manifestat que si cal que l'executiu s'impliqui en aquesta cerca ho farà "de bon grat".

Cal recordar que la voluntat del comú és avançar en tots els tràmits necessaris perquè el concurs per a l'adjudicació de les construccions es faci ja aquest 2024 amb la intenció que el 2025 s'iniciïn les obres i que aquests pisos estiguin disponibles el 2027. El projecte contempla construcció d'un complex residencial compost per tres blocs de pisos, que en total albergarà 54 apartaments de 50 metres quadrats cadascun.


17.04.2024, 17.57 h
Societat, Parròquies
Sant Julià
Redacció

Foto: C. G.

L'espai en què es vol construir els pisos tutelats a Sant Julià de Lòria.


El ministre portaveu, Guillem Casal, reitera el compromís de l'executiu de participar en els pisos socials de Sant Julià de Lòria.