Dimecres 01 de maig de 2024
|
17:55 H
L'USdA vol compartir la ILP per l'habitatge i els salaris coincidint amb l'1 de maig

Andorra la Vella.- La manifestació de l'1 de maig serà "una macromanifestació" perquè més enllà de les que es van fer a finals de l'any passat que es van centrar en l'habitatge, aquesta vol reivindicar no només un habitatge digne sinó també "un nivell de vida" adequat per a les persones que viuen al país. Així ho ha manifestat el secretari general de la Unió Sindical d'Andorra (USdA), Gabriel Ubach, que ha remarcat que "no es tracta d'un color polític, el que estem parlant és de poder subsistir a Andorra perquè estem arribant a un punt que no solament és un problema d'habitatge, és un problema d'habitatge, de salaris, de nivell de vida, de poder adquisitiu".

De fet, Ubach ha defensat que davant la pèrdua de poder adquisitiu que estan vivint les persones que viuen al país "s'ha d'obrir un debat important de quina Andorra volem". Precisament, en aquella jornada la intenció de l'USdA és presentar la iniciativa legislativa popular que estan treballant al voltant de l'habitatge i l'increment salarial i de les pensions. El secretari general del sindicat ha manifestat que els hagués agradat tenir-la enllestida coincidint amb l'1 de maig, però que serà complicat. Si més no, volen tenir un esborrany per poder compartir amb les entitats socials, ja que es vol que aquesta ILP "sigui una representació de tota la societat andorrana". "El que volem és una participació de la capa social d'Andorra per poder fer una ILP que realment sigui un reflex de la societat andorrana", ha manifestat Ubach, que ha afegit que un cop es presenti la intenció és "obrir un debat seriós" al Consell General sobre el país que es vol i que "d'una vegada per totes el Consell General i el Govern deixin de donar l'esquena a la població andorrana".


18.04.2024, 14.03 h
Política
Nacional
M. F.

Foto: Arxiu ANA

Una manifestació anterior amb motiu de l'1 de maig.


El secretari general de la Unió Sindical d'Andorra (USdA), Gabriel Ubach, destaca que volen fer una "macromanifestació" l'1 de maig.

El secretari general de la Unió Sindical d'Andorra (USdA), Gabriel Ubach, defensa que la iniciativa legislativa popular que volen impuslar vol recollir els neguits de tots la població.