Diumenge 05 de maig de 2024
|
21:34 H
Encamp crea un consell de joves i destina 20.000 euros per als projectes que en sorgeixin

La sessió de comú d'Encamp celebrada aquest dijous ha servit per aprovar el nou reglament del consell de joves, un òrgan de nova creació.


25.04.2024, 19.21 h
Política
Encamp
C. G.

Foto: C. G.

Els cònsols i consellers d'Encamp en la sessió de comú d'aquest dijous.

Foto: C. G.

Els cònsols i consellers d'Encamp en la sessió de comú d'aquest dijous.

Foto: C. G.

Els cònsols d'Encamp, Laura Mas i Xavier Fernàndez, en la sessió de comú d'aquest dijous.

Foto: C. G.

Els cònsols d'Encamp, Laura Mas i Xavier Fernàndez, en la sessió de comú d'aquest dijous.


El conseller de Cultura, Infància i Joventut, Joan Sans, explica que el nou reglament aprovat és un reglament de funcionament del consell de joves del comú d'Encamp i que representa un pas molt important en l'àmbit de les polítiques de joventut i participació ciutadana.

El conseller de Cultura, Infància i Joventut, Joan Sans, explica la creació del nou consell permetrà escoltar de més a prop als joves de la parròquia. A més, confirma el pressupost de vint mil euros per aquest any pels projectes que neixin del consell.

El conseller de Cultura, Infància i Joventut, Joan Sans, comenta que el reglament entrarà en vigor pròximament i preveu que la primera sessió constitutiva es pugui dur a terme abans de la finalització del curs escolar.

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, anuncia l'aprovació del conveni per a quatre anys amb La Purito, amb una aportació directa d'un valor de 30.000 euros i amb una participació de 15.000 euros anuals. També explica que aquests esdeveniments suposen un element dinamitzador per a la parròquia.

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, explica que no es pronunciarà en relació amb el projecte de llei de l'habitatge llençada per Govern fins a la seva proposició. A més, desconeix l'afectació al Pas de la Casa, tenint en compte que Encamp i Canillo agrupen el 90% dels allotjaments turístics de tot el país.

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, explica que falten les conclusions finals dels estudis de càrrega i no farà cap declaració fins que no siguin definitius, ja que considera que és un tema delicat que s'ha de tractar primer internament.

La consellera de l'oposició, Marta Pujol, explica que és important la creació de la comissió de personal, ja que és important que els treballadors tinguin uns representants o interlocutors amb tots els departaments del comú.