Diumenge 19 de maig de 2024
|
05:46 H
AM.- Les dues vaques de raça bruna, subhastades a 6.000 i 6.300 euros

La Fira del Bestiar ha subhastat aquest primer diumenge del mes les dues vaques de raça bruna d'Andorra a 6.000 i 6.300 euros, destinades al plat, tal com va esmentar el cònsol menor, Eduard Betriu, durant la inauguració. Provinents de les explotacions ramaderes amb el segell reserva de la biosfera de l'explotació, Cal Saboyano i Cal Cametes, el propietari de Saboyano i conseller de Manteniment i Serveis Públics, Àlex Gaspà, ha declarat que "no només hem venut una vaca, sinó que hem posat en valor un producte: la carn de qualitat i la raça de la bruna d'Andorra". Una rifa que ha estat lluitada, on finalment, una d'elles ha anat a Can Manel, restaurant propietat del cuiner nacional Carles Flinch, i l'altra ha estat per El Refugi Alpí, licitada de la mà d'Eduard Espot. A més, també s'ha encabit amb un vessant solidari, on un 10% de l'import recaptat anirà destinat a la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, perquè puguin "pujar a Ordino a veure la cita" ha afirmat Gaspà.


05.05.2024, 13.42 h
Societat, Medi Ambient, Parròquies
Ordino
E. M.

Foto: E. M.

La vaca de raça bruna de l'explotació ramadera de Cal Cametes.

Foto: E. M.

El cuiner Carles Flinch de Can Manel durant la subhasta de les vaques de raça bruna autòctones del país.

Foto: E. M.

Un instant del concurs professional d'allioli de codony.

Foto: E. M.

Un instant de la 1a subhasta de vaques de raça bruna d'Andorra.


Vídeos
Vídeo: E. M.

El propietari de Cal Saboyano i conseller de Manteniment i Serveis Públics, Àlex Gaspà, explica com va sorgir la idea i la valoració de la subhasta.

El propietari de Cal Cametes, Òscar Coma, valora la subhasta i la resposta dels diferents restauradors. A més, explica que significa obtenir el segell de la reserva de la biosfera.

El cònsol menor d'Ordino, Eduard Betriu, fa un balanç de la Fira del Bestiar d'enguany.

El cònsol menor d'Ordino, Eduard Betriu, explica la importància de la celebració Fira del Bestiar, tant a la parròquia, com al país.

El cònsol menor d'Ordino, Eduard Betriu, explica les primeres impressions dels estudis de càrrega i com ho han pogut valorar al comú.

El cònsol menor d'Ordino, Eduard Betriu, explica els recursos hídrics de la parròquia i que han de millorar envers les xarxes.