Dimecres 02 d'octubre de 2024
|
08:27 H
AM.- Conscienciar sobre l'envelliment saludable, el gran objectiu dels serveis sanitaris

El Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) ha donat el tret de sortida de la 'Jornada internacional sobre els reptes de l'envelliment: Innovació i projecte de recerca', on s'ha posat en rellevància la necessitat de promoure estils de vida saludables des de la infància per afavorir un bon envelliment i minimitzar malalties cròniques. "Han vingut delegacions de Portugal, de França, d'Espanya, per poder compartir una miqueta que estem fent des del Servei d'Envelliment i Salut" ha declarat la cap de Servei d'Envelliment i Salut del SAAS, Eva Heras. En aquest sentit, la doctora ha mencionat que els especialistes estan ajudant en els diferents treballs de recerca que es realitzen des del servei, els quals estan destinats a "prevenir la dependència, actuar per detectar situacions de fragilitat i poder revertir-les".


01.10.2024, 10.21 h
Salut
Andorra la Vella
E. M.

Foto: E. M.

Un moment de la ponència 'L'impacte de l'exercici físic en la salut de les persones grans' a càrrec del doctor en geriatria de Gérontopole CHU Tolosa, Gabor Abellan; el cap de servei de geriatria de l'hospital públic de Navarra, Nicolás Martínez; i el director d'atenció integrada i recerca del parc sanitari Pere Virgili, cap del grup de recerca Refit de la Vall d'Hebron Institut de Recerca i professor de la UOC, Marco Inzitari.

Foto: E. M.

La cap de Servei d'Envelliment i Salut del SAAS, Eva Heras, durant la inauguració de la Jornada internacional sobre els reptes de l'envelliment.

Foto: E. M.

La directora general del SAAS, Meritxell Cosan, durant la inauguració de la Jornada internacional sobre els reptes de l'envelliment.

Foto: E. M.

La consellera de Social, Joventut i Espai Ciutadà del comú d'Andorra la Vella, Maria Nazzaro, durant la inauguració de la Jornada internacional sobre els reptes de l'envelliment.

Foto: E. M.

Els primers assistents a la Jornada internacional sobre els reptes de l'envelliment.

Foto: E. M.

El doctor en geriatria de Gérontopole CHU Tolosa, Gabor Abellan.

Foto: E. M.

La ministra de Salut, Helena Mas, durant la inauguració de la Jornada internacional sobre els reptes de l'envelliment.

Foto: E. M.

La ministra de Salut, Helena Mas, durant la inauguració de la Jornada internacional sobre els reptes de l'envelliment.


La cap de Servei d'Envelliment i Salut del SAAS, Eva Heras, menciona el programa poblacional 'Aptitude' i com funciona.

La cap de Servei d'Envelliment i Salut del SAAS, Eva Heras, explica l'objectiu de les jornades internacionals i la necessitat de fer-les a Andorra.

La cap de Servei d'Envelliment i Salut del SAAS, Eva Heras, valora positivament que alguns comuns hagin implementat els programes del SAAS per fer seguiment de la situació de l'envelliment al territori.