Dimecres 02 d'octubre de 2024
|
08:33 H
AM.- La recaptació de l'IRPF corresponent al 2023 creix fins a situar-se al voltant del 60 milions

La campanya de declaració voluntària de l'Impost de la Renda de les Persones Físiques (IRPF) es va tancar aquest dilluns amb una recaptació que es troba per sobre del que es preveia inicialment, ja que se situa en els 25,9 milions quan les previsions inicials eren de 22 milions. En total, la recaptació de l'IRPF del 2023 ha ascendit a prop de 60 milions, segons ha avançat aquest dimarts el ministre de Finances, Ramon Lladós, que ha recordat que aquesta xifra és superior als 53,1 milions del 2022. "Això reflecteix l'increment dels impostos directes, que alhora és un reflex del creixement de l'economia andorrana. Si l'economia creix, doncs es recapten més impostos directes", ha valorat Lladós que també ha volgut subratllar la "normalitat del procés", ja que "tots a poc a poc anem interioritzant en el nostre calendari anyal que, just a finals de setembre" s'ha hagut de fer la declaració de l'IRPF.


01.10.2024, 11.47 h
Economia - Empresa
Nacional
M. F.

Foto: M. F.

El ministre de Finances, Ramon Lladós, i el director del departament de Tributs i Fronteres, Carles Ferreira, conversen a les instal·lacions del departament.

Foto: M. F.

El ministre de Finances, Ramon Lladós, i el director del departament de Tributs i Fronteres, Carles Ferreira.

Foto: M. F.

El ministre de Finances, Ramon Lladós, i el director del departament de Tributs i Fronteres, Carles Ferreira, davant les instal·lacions del departament.


El ministre de Finances, Ramon Lladós, valora les xifres de recaptació i com ha anat la campanya.

El ministre de Finances, Ramon Lladós, reconeix que en un futur potser caldrà fer la reflexió sobre canvis en l'IRPF.

El ministre de Finances, Ramon Lladós, destaca que la gent continua esperant-se a darrera hora per presentar la declaració.

El ministre de Finances, Ramon Lladós, exposa els dos principis que es volen fer prevaldre en la modificació de la regla d'or.

El ministre de Finances, Ramon Lladós, destaca que el pressupost serà continuïsta en les accions "prioritàries" del Govern com habitatge.