El Govern i el Consell General han homenatjat aquest dimecres a les nou dones que van impulsar el vot femení en el país. L'executiu ha reconegut la tasca que van portar a terme aquestes persones, la qual cosa va permetre implementar el sufragi universal i el dret de vot de les dones. El cap de Govern, Xavier Espot, ha atorgat l’Orde de Carlemany a Angelina Mas Joaniquet i Maria Molné Armengol, dues de les nou dones que ho van possibilitar. Espot també ha fet lliurament de plaques d'honor a títol pòstum a la resta d'integrants que van obrir aquest camí en la democràcia del Principat. En aquest cas, les ha entregat als familiars de Bonaventura Coma Riba, Concepció Naudí Areny, Joaquima Calvó Santuré, Montserrat Jordana Fiter, Paquita Mandicó Riberaygua, Joana Cerdà Cabanes i Carmen Noguer Enríquez. El cap de Govern ha destacat el paper que van realitzar l'any 1968 per canviar una "societat que era massa patriarcal", però també ha remarcat que actualment cal treballar pels drets de les dones per continuar avançant i no perdre els progressos que s'han fet davant l'aparició a escala internacional de tendències que contradiuen la igualtat de gènere.
El cap de Govern, Xavier Espot, fent el discurs durant la cerimònia oficial d’atorgament de l’Orde de Carlemany a les dones que van impulsar el vot femení.
El cap de Govern, Xavier Espot, després d'atorgar l’Orde de Carlemany a una de les impulsores del vot femení en el país, Angelina Mas Joaniquet.
El cap de Govern Xavier Espot, explica que encara hi ha camí per recórrer en matèria d'igualtat.
El cap de Govern Xavier Espot, explica que s'ha de continuar treballant en matèria d'igualtat davant les tendències extremistes que estan sortint a escala internacional.
Una de les impulsores del vot femení, Angelina Mas, explica què els comentaven alguns polítics d'aquella època quan van demanar el vot femení.